بایگانی
اسطرلاب در خبرگزاری علمی سینا
«علم با چاشنی ترویج» عنوان مصاحبهی خبرگزاری علمی سینا (سیناپرس) با بنیانگذاران اسطرلاب است که در چهارم آبان ۱۳۹۳ منتشر شد. متن کامل این مصاحبه را اینجا بخوانید.
آیا کهکشانهای نخستین عالم ستارهزایی کمبازدهی داشتند؟
نخستین کهکشانهای عالم از ستارههایی تشکیل شده بودند که عناصر سنگین بسیار کمی داشتند. در این کهکشانهای کمفلز ستارهزایی نیز با بازدهی بسیار کمی رخ میداده است. مطالعهی کهکشانهای نزدیک به ما که بسیار کمفلز هستند بهترین موقعیت برای بررسی شرایطی است که در کهکشانهای کمفلزِ نخستینِ عالم حکمفرما بوده است.
گوشیهای هوشمند خود را تبدیل به تلسکوپ پرتوهای کیهانی کنید
گوشیهای همراه هوشمند خود را تبدیل به آشکارساز پرتوهای کیهانی کنید.
تحول فعالیتهای ستارهزایی در گروههای کهکشانی
تاریخ ستارهزایی کیهان روند رو به افزایشی پس از مهبانگ دارد. ما در این تحقیق سعی به پاسخگویی این سوال داریم که آیا عوامل خارجی تاثیری بر کاهش نرخ ستارهزایی دارند یا خیر. عوامل خارجی آن دسته از عواملی هستند که به محیطی که کهکشان در طول عمر خود زندگی میکند وابستهاند.
حیات باکتریها در بیوزنی
میکروبها همه جا هستند و تقریبا در هر گوشه و کناری روی زمین که زیستگاه یا زیستمحیط محسوب شود میتوان پیدایشان کرد (شکل ۱)؛ به عبارت بهتر در طیف گستردهای …
اسطرلاب در روزنامهی شرق
صفحهی علم روزنامهی «شرق» پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ اختصاص داشت به اسطرلاب: گفتگو با بنیانگذاران اسطرلاب، و در ادامه، یادداشتی از پوریا ناظمی راجع به ترویج علم و وبسایت اسطرلاب. میتوانید …