بایگانی
جرم سیارهی فرازمینی کپلر-۱۳۸ب
یکی از موضوعات جذاب نجومی، مطالعهی سیارات فرازمینی است. مأموریت کپلر تاکنون موفق به کشف چند هزار سیارهی فرازمینی گذرا(۱) شده است که محدودهی جرمی وسیعی دارند. با این وجود، …
کشف نخستین ستارههای عالم
به تازگی و برای نخستین بار، گروهی از منجمان موفق شدهاند شواهد قوی رصدی بر وجود نخستین ستارههای عالم در یک کهکشان بسیار درخشان و دوردست ارائه دهند.
کشف یک ابرنواختر نوع ۲ از طریق بررسی یک نوترینو
نوترینوهای رصدشده در زمین، منجر به کشف یک ابرنواختر جدید شدهاند. هرچند این ابرنواختر به احتمال زیاد منبع تولیدکنندهی این نوترینوها نبوده است، اما ابرنواختر غیرعادی و جالبی است و تلاشها برای کشف منابع گذاری اخترفیزیکی نوترینوها به روش دنبالکردن نوترینوهای رصدشده با استفاده از امواج الکترومغناطیسی ادامه دارد.
اقمار کوچک پلوتون
به بهانهی نزدیک شدن فضاپیمای افقهای نوی ناسا که در چهاردهم جولای از نزدیکی پلوتون خواهد گذشت، این مقاله به بررسی مداری و فیزیکی چهار قمر کوچک پلوتون پرداخته است و پیشبینیهایی را دربارهی آنچه افقهای نو خواهد دید اعلام کرده است.
تشدید مداری – Orbital Resonance
زمانی اتفاق میافتد که دو (یا چند) جرم سماوی که به دور جرم دیگری میگردند، اثر گرانشی متقابل و متناوبی بر هم داشته باشند و نسبت دورهی تناوبی گردششان به هم نسبت دو عدد صحیح کوچک باشد.