Post page

بازگشت به خانه
مقالات آموزشی

کشف سیارات فراخورشیدی به روش گذر

یکی از روش‌های رایج کشف سیارات فراخورشیدی، روش گذر است. در این مقاله این روش و جنبه‌های علمی آن را که منجر به اندازه‌گیری ویژگی‌های گوناگون منظومه‌های ستاره‌ای می‌شود، بررسی می‌کنیم.

مقالات روز

رصد دورترین کهکشان‌ها توسط تلسکوپ جیمز وب و چالش‌های جدید برای مدل استاندارد کیهان شناسی و تشکیل ساختار سلسله مراتبی

در این مقاله به نخستین نتایج به دست‌آمده از رصدهای تلسکوپ جیمز وب و چالشی که برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی به وجود آورده است می‌پردازیم.

مقالات آموزشی

مطالعات اخیر در رابطه با تصحیحات کوانتومی بر اختلالات تابش زمینه‌ی کیهانی

در این مقاله درباره‌ی مطالعات اخیر در رابطه با تصحیحات کوانتومی بر اختلالات تابش زمینه‌ی کیهانی می‌گوییم.

واژه‌نامه

قانون جابه‌جایی وین – Wien’s displacement law

قانون جابه‌جایی وین رابطه‌ی بین دمای جسم سیاه با طول موجی که بیش‌ترین تابش در آن رخ می‌دهد را بیان می‌کند. طبق این قانون با کاهش دمای جسم سیاه، بیشینه‌ی …

واژه‌نامه

جسم سیاه – Blackbody

جسم سیاه جسمی ایده‌آل است که نوری را که به آن تابیده می‌شود، در تمامی طول موج‌ها جذب می‌کند و بازتابی از آن رخ نمی‌دهد. ستاره‌ها با تقریب خوبی جسم …

مقالات روز

چقدر محتمل است کره زمین توسط رصدگران فرازمینی با روش ریزهمگرایی گرانشی کشف شود؟!

تاکنون حدود ۵۰۰۰ سیاره‌ی فراخورشیدی کشف شده است و هزاران سیاره‌ی دیگر با ابزارهای جدید به زودی کشف خواهند شد. اما چقدر محتمل است رصدگران فرازمینی، کره‌ی زمین را کشف کنند؟

مقالات آموزشی

در جست و جوی نشانه‌های زیستی با تلسکوپ جیمز وب

چه پارامترهایی در شکل‌گیری حیات بر روی یک سیاره دخیل هستند؟ نشانه‌های وجود حیات در یک سیاره چیست؟ و تلسکوپ فضایی جیمز وب چگونه به ما در این زمینه کمک می‌کند؟

مقالات روز

یک کهکشان عتیقه چگونه به ما در درک ستاره‌زایی مرکز کهکشان‌های پرجرم کمک می‌کند؟

ستاره‌های جوان چگونه در کهکشان‌های پیر نوع اولیه‌ به‌وجود آمده‌اند؟ گاز مورد نیاز برای تشکیل آن‌ها از کجا تامین شده‌است؟ در این مقاله به فرآیندهایی تحولی کهکشان‌های پیر می‌پردازیم.

مقالات روز

معمای خطوط جذبی CO قوی در طیف کهکشان‌های پرجرم

یکی از مسئله‌های چالشی که از دیرباز در نجوم رصدی وجود داشته، وجود خطوط قوی کربن‌مونوکسید (CO) در طیف فروسرخ نزدیک کهکشان‌های پرجرم است. برای آشنایی با معمای خطوط CO و هم‌چنین کهکشان‌های عتیقه این مقاله را بخوانید.

واژه‌نامه

کهکشان عتیقه – Relic Galaxy

کهکشان عتیقه به کهکشانی گفته می‌شود که در دوران اولیه‌ی عالم شکل گرفته است (انتقال‌به‌سرخ‌های z>2) و از آن زمان تاکنون (انتقال‌به‌سرخ z~0) تحت تاثیر تغییرات خارجی قرار نگرفته است؛ …