نویسندگان

بازگشت به خانه

الهام افتخاری

پژوهشگر پسادکتری در موسسه‌ی اخترفیزیک جزایر قناری است. او دکتری خود را در سال ۲۰۲۱ در رشته‌ی اخترفیزیک از همین موسسه دریافت کرده‌است. تمرکز اصلی او، در سال‌های اخیر، مطالعه‌ی شکل‌گیری و تحول کهکشان‌ها در بازه‌ی طول موجی فروسرخ نزدیک بوده‌است. به طور خاص او جمعیت‌های ستاره‌ای کهکشان‌ها را از طریق طیف‌سنجی مطالعه می‌کند و با مقایسه‌ی طیف کهکشان‌ها با مدل‌های سنتز جمعیت ستاره‌ای سعی دارد به خصوصیات جمعیت‌های ستاره‌ای کهکشان‌ها پی ببرد. برای این کار او از داده‌های تلسکوپ‌های کلاس ۱۰-۸ متر استفاده می‌کند و بیش‌ترین تجربه‌ی او رصد با تلسکوپ ۱۰/۴ متری GTC در لاپالما است که بزرگترین تلسکوپی به شمار می‌رود که در طول موج فروسرخ نزدیک کار می‌کند. رصد با تلسکوپ‌ INT و توسعه‌ی پروژه‌های رصدی EAST و MAGINASTE و LIBERTY از دیگر سوابق او می‌باشد.

آیرین شیوایی

پژوهشگر و عضو تیم علمی تلسکوپ فضایی جیمز وب در دانشگاه آریزونا است. او در سال ۲۰۱۸ فلوشیپ هابل از ناسا را برای کار در زمینه‌ی نجوم رصدی کهکشان‌ها دریافت کرد. او در سال ۲۰۱۷ دکترای فیزیک خود را از دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید، با موضوع تحول کهکشان‌های جوان عالم از طریق بررسی غبار میان‌ستاره‌ای و ستاره‌زایی آن‌ها، دریافت کرد. او برای مطالعه و بررسی این کهکشان‌ها، که حدود ۱۰ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند، از داده‌های تلسکوپ‌های زمینی کک و تلسکوپ‌های فضایی هابل و اِسپیتزر استفاده می‌کند.

آزاده کیوانی

در حال حاضر به عنوان دیتاساینتیست مشغول است. پیش از این به عنوان محقق و مدرس در دانشگاه کلمبیا در نیویورک به پژوهش در زمینه‌ی اخترفیزیک پیام‌رسان‌های چندگانه، نوترینوها، و امواج گرانشی می‌پرداخت و عضو رصدخانه‌ی نوترینوی IceCube بود. قبل از آن، پژوهشگر پَسادکترا در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و عضو تیم تحقیقاتی AMON بود. او در سال ۲۰۱۳ دکترای خود را در رشته‌ی اخترفیزیک از دانشگاه ایالتی لوییزیانا گرفته است و در طول تحصیلات تکمیلیش عضو رصدخانه Pierre Auger بود. پروژه‌ی دکترای او بررسی تأثیرات میدان مغناطیسی کهکشان راه شیری بر روی انحراف پرتوهای کیهانی پرانرژی در راستای شناخت منشأ و نوع این ذرات بوده است.

نویسندگان مهمان

بازگشت به خانه

فائزه اخلاقی‌منش

دانشجوی دکترای نجوم در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید است. او تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه شیراز و در رصدخانه‌ی ابوریحان بیرونی به انجام رسانده ‌است. زمینه‌ی پژوهشی او بر روی تشکیل و ساختار کهکشان‌های اولیه در عالم با استفاده از داده‌های رصدی تلسکوپ‌ جیمز وب می‌باشد.

سمیه خاکپاش

او در سال ۲۰۲۰ دکتری خود را از دانشگاه لیهای در آمریکا گرفت و پس از آن دو سال پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه دلاور آمریکا بود. در این مدت او بر روی موضوعات متنوعی از جمله کشف سیارات فراخورشیدی به روش ریزهمگرایی گرانشی، بررسی منحنی نوری ستارگان متغیر و سیارات کشف شده به روش گذر و همچنین بررسی منحنی نوری ابرنواخترها کار کرده است. هم اکنون دارای فلوشیپ تلسکوپ LSST در دانشگاه راتگرز آمریکا است. در حال حاضر حوزه تخصصی او استفاده از روش های علم داده و هوش مصنوعی بر روی داده های نجومی و طبقه بندی و تحلیل آن ها است.

مژگان آزادی

پژوهشگر پسادکترا در دانشگاه هاروارد است. او دکترایش را در اخترفیزیک از دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو گرفته است. مژگان تحصیلات دوره‌ی کارشناسی خود را در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تهران در زمینه‌ی نسبیت عام به انجام رسانده است. تحقیقات مقطع دکترای وی در زمینه نجوم رصدی، در رابطه با شکل‌گیری کهکشان‌ها و تاثیر هسته‌های فعال کهکشانی بر تحولات آنها با استفاده از داده‌های تلسکوپ‌های زمینی‌ کک و ماژالان و تصاویر تلسکوپ‌های فضایی همچون هابل، اسپیتزر و چاندرا است.

نجمه امامی

دانشجوی دوره‌ی دکترای نجوم در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید است. نجمه تحصیلات دوره‌ی کارشناسی خود را در دانشگاه الزهرا و تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تهران در زمینه‌ی نسبیت عام به انجام رسانده است. تحقیقات مقطع دکترای وی در زمینه نجوم رصدی، در رابطه با کهکشان‌های کوتوله و اندازه‌گیری تحولات ستاره‌زایی در این کهکشان ها با استفاده از داده‌های تلسکوپ‌های زمینی‌ کک و تصاویر تلسکوپ‌های فضایی همچون هابل است.

نسیم تنها

دانشجوی دکترای اخترفزيک نظری در دانشگاه کلن آلمان است. نسيم تحصيلات کارشناسی فيزيک را در دانشگاه تهران و تحصيلات کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه کلن و در زمينه‌ی کيهانشناسی کوانتومی به انجام رساند. پروژه‌ی اصلی او بررسی بادهای کهکشانی با استفاده از شبيه‌سازی عددی صفحه‌ی کهکشان‌های راه شيری مانند است.

نرگس جامی

پژوهشگر پسادکترا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است که فعالیت خود را از ابتدای ۲۰۱۶ در زمینه‌‌ی قرصهای پیش‌سیاره‌ای و شرایط تشکیل سیارات فرازمینی با استفاده از تکنیک تداخل‌سنجی در طول‌موج مرئی و فروسرخ شروع کرده است. وی دانش‌آموخته‌ی فیزیک از دانشگاه فردوسی مشهد (کارشناسی)، نجوم و اخترفیزیک از دانشگاه خیام مشهد (کارشناسی ارشد) و اخترفیزیک از دانشگاه نیس سوفیا فرانسه (دکترا) است که به مدت یک سال به عنوان پژوهشگر در «رصدخانه‌ی جنوبی اروپا (ESO)» در مونیخ آلمان و رصدخانه‌ی پارانال در شیلی و رصدخانه‌ی چارا در کالیفرنیا فعالیت کرده است. نرگس، عضو گروه تداخل‌سنج وگا (VEGA/CHARA) و تداخل‌سنج متیز (MATTISE/VLTI) در نیس فرانسه است.

شاهین جعفرزاده

پژوهشگر در زمینه اخترفیزیک ستاره‌ای (و به‌طور خاص اخترفیزیک خورشید) است که به عنوان عضو هیئت علمی در مؤسسه اخترفیزیک ِ دانشگاه اسلو فعالیت می‌کند. شاهین، دانش‌آموخته فیزیک از دانشگاه شیراز (کارشناسی)، نجوم از دانشگاه لوند ِسوئد (کارشناسی ارشد) و اخترفیزیک از دانشگاه گوتینگن ِآلمان (دکترا) است که به عنوان پژوهشگر در «مؤسسه ماکس پلانک در تحقیقات منظومه خورشیدی» در آلمان، رصدخانه‌ی SST در لاپالما (جزایر قناری) و گروه بین‌المللی رصدخانه بالن Sunrise نیز فعالیت کرده است.

بهنام جوانمردی

دانشجوی دوره‌ی دکترای اخترفیزیک در دانشگاه بُن آلمان است. بهنام تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه شیراز و دوره‌ی کارشناسی ارشد را در دانشگاه شهید بهشتی تهران به انجام رسانده است. او از سال ۲۰۱۲ در دانشگاه بُن و «مؤسسه‌ی ماکس پلانک برای تحقیقات در نجوم رادیویی» مشغول به تحقیق در زمینه‌ی کیهان‌شناسی و اخترفیزیک کهکشان‌ها است.

مریم حبیبی

پژوهشگر پَسادکترا در موسسه «ماکس پلانک برای تحقیقات فیزیک فرازمینی» در مونیخ است که درزمینه‌ی نجوم رصدی و بر روی خوشه‌های پرجرم ستاره‌ای، منطقه‌ی مرکزی کهکشان و هم‌زیستی سیاهچاله و جمعیت ستاره‌ای اطرافش مطالعه می‌کند. وی دانش‌آموخته‌ی فیزیک از دانشگاه صنعتی شریف (کارشناسی)، فیزیک نظری از دانشگاه الزهرا (کارشناسی ارشد) و اخترفیزیک از دانشگاه بن آلمان (دکترا) است. او برای مطالعه و بررسی خوشه‌های ستاره‌ای جوان و مرکز کهکشان که تنها در محدوده‌ی فروسرخ و طول موج‌های بالاتر قابل مشاهده هستند، از تلسکوپ‌های VLT در کشور شیلی استفاده می‌کند.

سعید حجت‌پناه

دانش‌موخته‌ی دکترای نجوم در دانشگاه پورتو پرتغال و پژوهشگر پسادکتری در موسسه‌ی اخترفیزیک مارسی در فرانسه است. او تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه شیراز و دوره‌ی کارشناسی ارشد را در دانشگاه زنجان و دوره‌ی دکتری را در مؤسسه‌ی نجوم و اخترفیزیک پرتغال و دانشگاه پورتو با تحقیقات بر روی آشکارسازی سیارات فراخورشیدی زمین-مانند با استفاده از روش‌های سرعت شعاعی و گذر ،گذرانده است. در حال حاضر عضو مشاور در تیم علمی طیف‌سنج اسپرسو (ESPRESSO-VLT) در رصدخانه‌ی پارانال در شیلی و عضو تیم علمی تلسکوپ فضایی پلاتو (ESA-PLATO) است.

فاطمه حسین‌نوری

پژوهشگر پسادکتری در زمینه نسبیت عام عددی در انستیتو IUCAA کشور هندوستان و عضو گروه تحقیقاتی SXS در کشور آمریکا است. فاطمه تحصیلات دوره‌ی دکتری خود را در دانشگاه ایالتی واشنگتن به انجام رسانده و تحقیقات او بر روی شبیه‌سازی عددی قرص‌های برافزایشی مغناطیسی در فضا و زمان خمیده‌ی سیاهچاله‌ها متمرکز است.

علی خیراندیش

پژوهشگر پسادکترا در مؤسسه‌ی اخترفیزیک ذره‌ای دانشگاه ویسکانسین است که در زمینه‌ی اخترفیزیک ذره‌ای پژوهش می‌کند. وی در حال حاضر عضو رصدخانه‌ی نوترینو IceCube است. او در سال ۲۰۱۶ دکترای خود را از دانشگاه ویسکانسین اخذ کرده است. تحقیقات وی بر روی منابع نوترینوهای کیهانی و پژوهش‌های فیزیک جدید با استفاده از نوترینوهای انرژی بالا متمرکز است.

بهنام درویش

پژوهشگر پسادکترا در موسسه‌ی کلتِک در کالیفرنیا است. او دوره‌ی دکترای نجوم رصدی خود را در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید گذرانده است. زمینه‌ی پژوهشی او، مطالعه‌ی تاثیر عوامل محیطی، ساختار بزرگ‌مقیاس عالم، و شبکه‌ی کیهانی بر تحول و تشکیل کهکشان‌ها است.

تیمور سیف‌اللهی

دانشجوی دوره‌ی دکترا در دانشگاه خرونینگن هلند است. تحصیلات کارشناسی خود را در رشته‌ی مهندسی مکانیک در دانشگاه خواجه‌نصیرالدین‌طوسی و تحصیلات کارشناسی‌ارشد خود را در در زمینه‌ی نجوم رصدی در دانشگاه امیرکبیر به انجام رسانده و پیش‌تر هم‌کار پژوهشکده‌ی نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و رصدخانه‌ی ملی ایران در پروژه‌های مختلف بوده است. او هم‌اکنون با بهره‌گیری از داده‌های رصدی مختلف، به مطالعه‌ی شکل‌گیری ساختارهای کیهانی در مقیاس‌های کوچک، ماده‌ی تاریک و نقش محیط‌های کهکشانی در تحول کهکشان می‌پردازد.

سمیه شیخ‌نظامی

پژوهشگر پسادکترا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است که فعالیت خود را از ابتدای ۲۰۱۵ در زمینه‌‌ی ساختارهای قرص-جت، از اجسام ستاره‌ای جوان تا هسته‌های فعال کهکشانی و نیز انتشار جت‌های اخترفیزیکی با استفاده از روش شبیه‌سازی مگنتوهیدرودینامیکی شروع کرده است. وی مدرک دکتری خود را در سپتامبر ۲۰۱۲ از دانشکاه فردوسی مشهد دریافت کرده است. سمیه رساله‌ی دکتری خود را در مؤسسه‌ی تحقیقاتی ماکس‌پلانک در شهر هایدلبرگ آلمان در زمینه‌ی پیدایش و شتاب‌گیری جت‌ها از قرص برافزایشی انجام داده است. وی مدت ۴ سال در مؤسسه‌ی تحقیقاتی ماکس‌پلانک به عنوان پژوهشگر، مشغول بوده است.

جاهد عابدی

به همراه همکارش، نیایش افشردی از مؤسسه‌ی پریمتر کانادا برنده‌ی جایزه‌ی اول بوکالتر کیهان‌شناسی 2019 شده است. هیات داوران مقاله‌ی ایشان را پژوهشی جسورانه و قدمی نوآورانه در درک پدیده‌ی گرانش کوانتومی نامیدند. جاهد عابدی دانش‌آموخته‌ی دوره‌ی دکتری دانشگاه صنعتی شریف در زمینه‌ی سیاه‌چاله‌های کوانتومی و رصد پژواک‌های امواج گرانشی است. ایشان در حال حاضر دوره‌ی پسادکتری خود را در مؤسسه‌ی فیزیک گرانشی (آلبرت اینشتین) ماکس پلانک در هانوفر آلمان می‌گذراند. کارهای تحقیقاتی ایشان بازتاب گسترده‌ای در مجلات خبری معتبر از جمله Nature و Physicsworld داشته‌اند.

غزاله عرفانیان‌فر

پژوهشگر پَسادکترا در دانشگاه صنعتی مونیخ است که در زمینه‌ی کیهان‌شناسی رصدی پژوهش می‌کند. وی در فوریه ۲۰۱۴ دکترای خود را در رشته‌ی فیزیک از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ گرفته است و در طول تحصیلات تکمیلیش در موسسه «ماکس پلانک برای تحقیقات فیزیک فرازمینی» فعالیت کرده است. زمینه‌ی مورد علاقه‌ی تحقیقاتی او، تاثیر عوامل محیطی بر تشکیل و تحول کهکشان‌ها است.

آناهیتا علوی

دانشجوی دکترا در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید است. او با استفاده از تصاویر تلسکوپهای هابل و کِک، از تکنیک همگرایی گرانشی قوی استفاده می‌کند تا کهکشانهای بسیار کم‌نور را در ابتدای پیدایش کیهان مطالعه کند. تصور می‌شود که این کهکشان‌ها در تحول جهان اولیه تاثیر به سزایی داشته‌اند.

فریدا فارسیان

دانشجوی دکترای اخترفیزیک و کیهان‌شناسی در مؤسسه‌ی سیسا در شهر تریسته‌ی ایتالیاست. فریدا دوره‌ی تحصیلات کارشناسی‌ارشد خود را در دانشگاه صنعتی شریف با گرایش کیهان‌شناسی گذرانده است. زمینه‌ی پژوهشی او فصل مشترک کیهان‌شناسی محاسباتی و رصدی در حوزه‌ی کم‌کردن تابش‌های آلایند‌ه‌ی کهکشانی از سیگنال قطبش تابش پس‌زمینه‌ی‌کیهان (CMB) است. او در حال حاضر بخشی از کار شبیه‌سازی و بررسی مشخصات پروژه‌ی Large Scale Polarization Explorer را بر عهده دارد.

نسترن فاضلی

دکترای اخترفیزیک خود را از دانشگاه کلن در آلمان گرفته است. نسترن تحصیلات کارشناسی مهندسی صنایع را در دانشگاه آزاد تهران شمال و تحصیلات کارشناسی فیزیک را در دانشگاه لایپزیگ به انجام رسانده است. تحقیقات وی در زمینه‌ی نجوم رصدی در طیف فروسرخ نزدیک در رابطه با هسته‌های فعال کهکشانی و برهم‌کنش آنها با محیط اطرافشان است.

امین‌ فرهنگ‌

پژوهشگر پسادکترا در زمینه‌ی نجوم رصدی است، که از آوریل ۲۰۱۵ فعالیت خود را در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی شروع می‌کند. وی در ژانویه‌ی ۲۰۱۵ دکترای خود را زمینه گازهای میان‌ستاره‌ای از دانشگاه صنعتی شریف دریافت نمود. امین رساله‌ی خود را در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی گذراند و در این دوره مساحی نیمکره‌ی شمالی آسمان را با استفاده از تلسکوپ آی.ان.تی(INT) برای یافتن مولکول‌های باند پخشی انجام داد.

نیلوفر فشنگ‌ساز

دانش‌آموخته‌ی بیوفیزیک در تهران است. او پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد خود را در زمینه‌ی اخترزیست‌شناسی در سازمان فضایی اروپا (اسا) در هلند، دانشگاه لیدن و آکتا در آمستردام انجام داد. موضوع پایان‌نامه‌ی وی، مطالعه روی میکروارگانیسم نمک‌دوست دریاچه‌ی ارومیه تحت شرایط حدی فضایی بود. نیلوفر همچنین روزنامه‌نگار علمی است و از آثار قابل توجه او می‌توان به ترجمه‌ی سه کتاب «اساطیر یونانی و صورفلکی»، «ماهی درون شما» و «عالم درون» اشاره کرد. او هم‌اکنون در سمت Associate Scientist در شرکت داروسازی جانسون ‌اند جانسون (J & J) در لیدنِ هلند مشغول به کار است.

حسن فیروزجاهی

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در تهران است. قبل از آن به مدت پنج سال پژوهشگر پسادکترا در دانشگاه‌های کورنِل و مک‌گیل بوده است و دکترای خود را از دانشگاه مک‌گیل کانادا گرفته است. او فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف و زنجان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد است. در حال حاضر، به پژوهش در زمینه‌‌های کیهان‌شناسی عالم اولیه، تورم، نظریه‌ی اختلال کیهان‌شناختی، و فیزیک انرژی‌های بالا مشغول است.

مهسا کهندل

پژوهشگر پسادکترا در دانشگاه نرماله سوپریوره پیزاست. او دکترای فیزیک خود را در پیزا با موضوع دینامیک کهشکان های جوان عالم در دوره بازیونش کیهان دریافت کرد. زمینه پژوهشی او شبیه سازی تشکیل کهکشان ها با هدف مدل سازی داده های تلسکوپ فضایی جیمز وب و آرایه تلسکوپ میلی متری بزرگ آتاکاما می باشد.

معین مصلح

عضو هیأت علمی بخش فیزیک دانشگاه شیراز و در حال حاضر مسئول رصدخانه‌ی ابوریحان بیرونی است. قبل از آن به مدت سه سال پژوهشگر پسادکترا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است. زمینه‌ی تحقیقاتی‌ وی بر روی تشکیل و تحول ساختار کهکشان‌ها در طی‌ زمان، با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه‌های زمینی‌ است. وی دکترای خود را در سال ۲۰۱۳ از دانشگاه لایدن در هلند دریافت کرده است.

نفیسه معصوم‌زاده

پژوهشگر پسادکترا در زمینه‌ی فیزیک سیاره‌ای (و به‌ طور خاص سنجش از راه دور سیارات) و عضو گروه سیستم اوسریس (دوربین فضا پیمای رُزتا) است . او دانش‌آموخته‌ی فیزیک از دانشگاه اصفهان (کارشناسی)، اخترفیزیک از دانشگاه تبریز (کارشناسی ارشد)، و اخترفیزیک از دانشگاه گوتینگن ِآلمان (دکترا) است. او در طول دوره‌ی دکترا و قسمتی از دوره‌ی پسادکترایش در «مؤسسه‌ی ماکس پلانک برای تحقیقات منظومه‌ی خورشیدی» با استفاده از داده‌های اپتیکی سیستم اوسریس از سیارک‌های اِشتاین، لوتشیا و هم‌چنین هسته‌ی دنباله‌دار چوریوموف‌ـ‌گراسیمنکو (۶۷‌‌پی) به مطالعه‌ی فوتومتریکی و طیفی از سطح این اجرام پرداخته است.

امین نصیری‌راد

امین نصیری‌راد پژوهشگر پسادکتری در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است و دکتری فیزیک خود را در گرایش کیهان‌شناسی در سال ۱۴۰۰ از همین پژوهشگاه دریافت کرده است. امین دانش‌آموخته‌ی مقطع کارشناسی در دو رشته‌ي‌ فیزیک و ریاضی و همچنین مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌ی فیزیک از دانشگاه صنعتی شریف است. زمینه‌ی تحقیقاتی او متمرکز بر مطالعه‌ی کیهان اولیه و نحوه‌ی رفتار آن در دوران قبل از بازگرمایش است. مطالعه‌ی این دوره با استفاده از مدل‌های تورمی و همچنین جایگزین تورم از اهداف اصلی او می‌باشد. نطریه‌ی میدان‌ کوانتومی و نظریه‌ی فرآیندهای تصادفی از جمله ابزارهایی است که او در مطالعات خود به کار می‌برد.

سیدعظیم هاشمی

تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز و در سال ۹۴ به اتمام رسانده است و هم‌اکنون دانشجوی کارشناسی‌ارشد فیزیک در دانشگاه صنعتی شریف است. او از سال ۱۳۹۵ با پژوهشکده‌ی نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی همکاری می‌کند. زمینه‌ی مورد علاقه‌ی وی تشکیل و تحول کهکشان‌ها و کیهان‌شناسی رصدی است.

شوبانه همتی

پژوهشگر پسادکترا در موسسه‌ی کلتک در کالیفرنیا است. او تحصیلات دوره‌ی کارشناسیش را در دانشگاه صنعتی شریف و تحصیلات دکترای خود را در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید به انجام رسانده است. زمینه‌ی اصلی پژوهش او مطالعه‌ی تحول ساختاری کهکشان‌ها است.

هلیا هوشمند

دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد فیزیک حالت جامد از دانشگاه تهران است. در این مقطع به بررسی دینامیک سیالات توسط روش تجربی طیف‌سنجی نمایانی پیسه پرداخته است. هلیا، تحصیلات دوره‌ی کارشناسی خود را نیز در دانشگاه تهران و در زمینه‌ی بررسی ابیراهی آیینه‌ها و عدسی‌ها سپری کرده است. او از علاقه‌مندان به علم نجوم بوده و هم اکنون در بخش خبرنامه‌ی انجمن فیزیک ایران مشغول به فعالیت است.

کاوه واسعی

دانشجوی اخترفیزیک رصدی در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید است. زمینه‌ی اصلی پژوهش او بررسی نقش کهکشان‌ها در بازیونش کیهان است. کاوه، کارشناسی خود را در دانشگاه امیرکبیر و کارشناسی ارشدش را در دانشگاه فردوسی مشهد گذرانده است. او همچنین مدتی در مرکز پژوهش‌های دانش‌های بنیادی ایران مشغول به پژوهش بوده است.

طاها یاسری

طاها یاسری استادیار دانشگاه آکسفورد در «علوم اجتماعی محاسباتی» است. وی تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و سپس در مقطع دکتری در دانشگاه گوتینکن آلمان و در زمینه فیزیک سیستم‌های پیچیده دنبال کرده است. تحقیقات وی در پژوهشکده اینترنت دانشگاه آکسفورد در زمینه رفتار جمعی و شبکه‌های اجتماعی آنلاین، دینامیک انسانی، و نشر اجتماعی است.

بازتاب‌ها

  1. Introducing Staryab | astrobites 1 اکتبر, 2016، 20:40

    […] usually grabbed from the ocean of recently submitted astro-ph papers on arXiv and are prepared by Iranian professional astronomers both from inside and outside of Iran. Other parts of the website are as […]

  2. دانشگاه گوتینگن – فارس نتورک 22 ژانویه, 2018، 19:54

    […] […]

دیدگاه‌ها

  1. سجاد انصاری
    سجاد انصاری 25 فوریه, 2014، 02:44

    کار خوبی رو شروع کردید… امیدوارم موفق باشید

    پاسخ به این دیدگاه
  2. یگانه میرآفتاب
    یگانه میرآفتاب 16 مارس, 2014، 11:34

    سلام

    بسیار خوشحالم که با یک سایت متفاوت در زمینه دانش نجوم حرفه ای،مخصوصا با یک سایتی به این شکل که به زبان فارسی است،روبه رو می شوم.
    امیدوارم بتوانم از این مطالب به خوبی استفاده کنم.
    ممنون از اینکه این قدم متفاوت را آن هم به زبان فارسی بر داشتید و ما را هم شریکِ در دانش تان کردید.

    پیروز باشید

    پاسخ به این دیدگاه
    • staryab
      staryab 16 مارس, 2014، 20:10

      سلام،

      خیلی ممنون از نظر بسیار خوبتون. امیدوارم که بتونیم مفید واقع بشیم. خوشحال می‌شیم پیشنهادات و انتقاداتتون رو با ما در میان بگذارید.

      پاسخ به این دیدگاه
  3. امین
    امین 31 جولای, 2014، 17:56

    سلام
    برایتان آرزوی توفیق دارم.

    پاسخ به این دیدگاه
  4. آرام آرش
    آرام آرش 3 سپتامبر, 2014، 04:03

    دم شما گرم و راهتان مستدام

    پاسخ به این دیدگاه
  5. سروش
    سروش 5 اکتبر, 2014، 12:28

    سلام
    سایت بسیار خوب و مفیدی دارید ، امیدوارم که موفق باشید ؛)

    پاسخ به این دیدگاه
  6. مهدی
    مهدی 28 اکتبر, 2014، 12:53

    سلام من از طریق مجله دانستنی ها با وب گاه شما آشنا شدم. خیلی ممنون از اینکه در خارج از وطن هم به فکر انتقال دانش به زبان فارسی و برای هم میهنانتون هستید. یک نکته کوچیک اینکه برای غیر حرفه ای ها یه بخش به عنوان آموزش میتدی و گام به گام تخصیص بدید. موفق باشید. مهدی

    پاسخ به این دیدگاه
    • اُسطرلاب
      اُسطرلاب 29 اکتبر, 2014، 01:53

      خیلی ممنون از علاقه‌ و حمایت شما. ممنون از پیشنهادتون، حتما بیشتر روش فکر می‌کنیم. دلیل اصلی این‌که در اسطرلاب به آموزش پایه‌ای نجوم نمی‌پردازیم، اینه که وبسایت‌ها و مجلات مختلفی هستند که این کار رو به نحو خیلی خوبی انجام می‌دهند.

      پاسخ به این دیدگاه
  7. الهه تبریزی
    الهه تبریزی 31 دسامبر, 2014، 00:38

    سلام بسیار خرسندم از اینکه این سایت رو می بینم.
    براتون روزهای روشن و پر ثمری رو آرزومندم.

    پاسخ به این دیدگاه
  8. عليرضا اكسون
    عليرضا اكسون 12 ژانویه, 2015، 21:40

    با سلام مطالبتان بسیار عالی است. برای همگی بزرگواران فعال در این سایت آرزوی موفقیت روز افزون دارم به خصوص معین و شاهین عزیزم.

    پاسخ به این دیدگاه
  9. amator
    amator 19 مارس, 2015، 20:55

    بابت مطالب دست همگی درد نکنه.
    خانم شیوایی ممنون میشم ایمیل و یا ادرس نویسندگان رو در اختیارم قرار بدید صفحه ها برام باز نمیشن نمیتونم ادرس بگیرم. در زمینه ستاره های دو قطبی سوال دارم. ممنون :)

    پاسخ به این دیدگاه
  10. ندارم
    ندارم 10 جولای, 2015، 00:38

    سلام، ممنون از لطف همتون. خواهش می کنم روش کار با اسطرلاب را به زبان ساده برایم ایمیل کنید.التماس میکنم.

    پاسخ به این دیدگاه
  11. محسن
    محسن 5 آگوست, 2015، 03:37

    سلام سایت خوبتان را بتازگی دیدم
    فقط یه سوال پیش اومد برای همکلاسی محجبه ام الان
    شرط همکاری با شما نداشتن حجاب است آیا؟
    میشه کسی که نجوم بلده و دانشجوی دکتری ست به گروه شما بپیوندد با حفظ حجاب؟ یا باید مقنعه اش را برداره ایا؟
    تشکر

    پاسخ به این دیدگاه
    • اُسطرلاب
      اُسطرلاب 9 آگوست, 2015، 20:25

      سلام، خیلی ممنون.
      همکاری با اسطرلاب هیچ شرطی ندارد جز علاقه به ترویج علم نجوم.
      نویسندگان ما طیف وسیعی از منجمان حرفه‌ای در سراسر دنیا را تشکیل می‌دهند که اعتقادات و باورهای شخصی‌شان (و همین‌طور عکس شناسه‌شان) حریم خصوصی به حساب می‌آید و نه شرط همکاری حرفه‌ای.
      می‌توانید لیست نویسندگان ما را در اینجا ببینید: http://staryab.com/authors/

      پاسخ به این دیدگاه
  12. حسین
    حسین 26 اکتبر, 2015، 11:19

    با سلام و درود و خسته نباشید
    ایمیل یا راه ارتباطی با خانم فشنگ ساز رو میتونین بهم بدید؟
    آخه جلوی اسمشون هیچ راه ارتباطی قرار نداره.

    پاسخ به این دیدگاه
  13. حمیدموسوی
    حمیدموسوی 23 ژانویه, 2016، 02:11

    یه سوال از این عزیزان و کلا نویسندگان اسطرلاب دارم خصوصا شاهین جعفرزاده دانشگاه لوند سوئد و نسترن فاضلی
    ارشد فاند به شما دوستان تعلق گرفت؟
    واصولا ارشد جایی رو میشناسید فاند یا اسکالرشیپ بدهند؟نجوم

    پاسخ به این دیدگاه
  14. حمید موسوی
    حمید موسوی 23 ژانویه, 2016، 02:22

    چرا ماده تاریک و انرژی تاریک ندارید؟ از کجا پیدا کنم؟

    پاسخ به این دیدگاه
    • آزاده کیوانی
      آزاده کیوانی نویسنده 23 ژانویه, 2016، 06:14

      سلام، منظورتون مقاله مربوط به ماده‌ی تاریک و انرژی تاریکه؟ در مورد ماده‌ی تاریک، چندین مقاله نوشته‌ایم. اگر تو صفحه‌ی اصلی، علامت جستجو (سمت چپ نوار خاکستری بالای صفحه) رو بزنید و «ماده‌ی تاریک» رو جستجو کنید به مطالب مربوط دسترسی پیدا می‌کنید.

      پاسخ به این دیدگاه
  15. پویا
    پویا 30 جولای, 2016، 15:27

    سلام و خسته نباشید و ابراز خوشحالی فراوان از کاری که انجام می‌دهید و مطالب جالب این سایت.
    امروز اولین بازدید من از اسطرلاب بود و خیلی چیزها یاد گرفتم.
    سایت رو از این به بعد دنبال خواهم کرد.

    پاسخ به این دیدگاه
  16. محمد
    محمد 2 آگوست, 2016، 11:50

    سلام
    تبریک میگم – مطالب بسیار عالی هستند
    براتون آرزوی موفقیت دارم

    پاسخ به این دیدگاه
  17. حسن رضوانی
    حسن رضوانی 6 آوریل, 2018، 10:48

    عالی شماها آینده کشور ایران هستید. مرسی که هستید

    پاسخ به این دیدگاه
  18. محمدحسین
    محمدحسین 7 جولای, 2020، 17:53

    یک تیم پر افتخار
    موفق باشید

    پاسخ به این دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

<